Тестатика

Машината Тестатика на Пол Бауман.
В духовната общност Methernita в Швейцария създадена през средата на миналия век е бил изобретен генератор за енергия. Интересно за него е че, не използва външни енергийни източници, но доставя електричество на комуната в продължение на по-вече от 30 г., в количества достатъчни за задоволяване на цялата община, включително и намиращите се там производствените бази.
В това, че тази машина съществува и работи няма никакво съмнение. На мястото са пристигали много световно известни специалисти, включително и професор Стефан
Маринов известен със своето увлечение и трудове в областта на нетрадиционните източници на енергия. Има отчети на 12 учени посетили комуната в различно време за проверка работоспособността на загадъчната машина „Тестатика”. Мненията на тези учене се свеждат до тезата че, „машината работи, по неразбирам от нас начин”. Проверката на истината за машината е установила и доказала че, общината използва електроенергия получена само от „Тестатика” включително за собствени и производствени нужди. Направили са запитване в електрическата компания, снабдяваща дадения регион, за размера на наличните сметки за електроенергия на общината Methernita. По размера на сумата съвсем точно може да се направи извода за достоверността на изказаните от автора на изобретението твърдения. Интереса към машината се задълбочава и от факта,че участниците в този кооператив по силата на своите религиозни убеждения са против разпространяването на това изобретение.
Там някъде... в духовната общност Methernita, Линден в Швейцария, от 1980-те години работи устройство, генериращо 220 Волта достатъчни за битовите нужди на селището. Сумарната мощност на системата осигурява по-вече от 750 Киловата електроенергия. Изобретателят е нарекъл своето устройство Swiss M-L converter , Thesta-Distatica, и заявил, че е получил описанието на конструкцията и принципите на работа по-време на медитация. От техническа гледна точка, устройството представлява модернизиран електростатичен генератор на Вимшурст, дисковете на който са способни да се въртят постоянно за сметка на силите на електростатичното взаимодействие. В конструкцията също са включени постоянни магнити. Машина с диаметър на дисковете 20 сантиметра произвежда около 200 Вата мощност, голямата машина има дискове с диаметър 2 метра и произвежда около 30 Киловата.

Comments